Gulaš je klasik jela na žlicu koji se često priprema u našim krajevima. Jeftina i brza verzija gulaša svakako je ona s kobasicom, koji mnogi nazivaju sirotinjski gulaš. Isprobajte recept po preporuci uglednog kuhara Romana Paulusa koji je u svojoj karijeri zaradio Michelinovu zvjezdicu.
Recept je jednostavan i brz pa je idealan kad nemate puno vremena za kuhanje, a jednako je ukusan kao klasičan s mesom.
Sastojci:
- 500 g kobasice
- 300 g krumpira
- 100 g umak od rajčice
- 300 g luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice slatke paprike
- 1 litra pilećeg temeljca
- 3 žlice masti
- čili po želji
- 1 žličica mljevenog kima
- 150 ml vode
- 2 žlice brašna
- 1 žličica mažurana
- vlasac
Priprema:
Luk nasjeckajte i popržite na masnoći pa dodajte narezane kobasice na komadiće pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i pržite još 5 minuta. Dodajte umak od rajčice i promiješajte. Nakon 2 minute dodajte slatku papriku i mljeveni kim te propirjajte. Nakon 2 minute ulijte temeljac i narezani krumpir. Poklopite i kuhajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro promiješajte pa ulijte u gulaš. Dodajte sol, papar i mažuran te promiješajte pa kuhajte još 10 minuta.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice