Čitateljica Marija poslala nam je recept za tortilja pitu.

Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Pročitajte detaljna Pravila nagradnog natječaja.

Recept čitateljice Marije za tortilja pitu

Sastojci:

  • 2 Pileća filea
  • 3 paprike
  • 1 veći luk ili 2 manja
  • konzerva chilli graha
  • kukuruz
  • 25 dkg sira (naribanog)
  • 6 tortilja
  • začini - kurkuma, vegeta, češnjak, kajenski papar
tortilja1.jpg
privatna arhiva 

Priprema:

File narezati na trakice i začiniti po želji. Paprike i luk isto narezati na trakice. Na malo ulja staviti meso i pirjati dok ne porumeni. Kad je meso gotovo, izvadite ga u posudu. Zatim na ulju gdje ste pirjali meso, dodati luk i papriku, te isto začiniti. Kad isto omekani, dodati grah, kukuruz i na kraju meso.

Spremni smo za slaganje. Prvo u tavicu s poklopcem poslagati tortilje tako da polovica ostane za preklopiti, te u sredinu staviti još jednu tortilju. Na nju staviti pola naribanog sira, pripremljenu smjesu od povrća i mesa, te ostatak sira. U sredinu staviti tortilju i ostale preklopiti. Staviti na laganu vatru poklopljenu tavicu. Nakon 5 minuta provjeriti da li se zapekla tortilja, ako je onda ju uz pomoć tanjura okrenemo kako bi i s druge strane dobila zlatnu boju.