Čitateljica Marija poslala nam je recept za tortilja pitu.
Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.
Recept čitateljice Marije za tortilja pitu
Sastojci:
- 2 Pileća filea
- 3 paprike
- 1 veći luk ili 2 manja
- konzerva chilli graha
- kukuruz
- 25 dkg sira (naribanog)
- 6 tortilja
- začini - kurkuma, vegeta, češnjak, kajenski papar
Priprema:
File narezati na trakice i začiniti po želji. Paprike i luk isto narezati na trakice. Na malo ulja staviti meso i pirjati dok ne porumeni. Kad je meso gotovo, izvadite ga u posudu. Zatim na ulju gdje ste pirjali meso, dodati luk i papriku, te isto začiniti. Kad isto omekani, dodati grah, kukuruz i na kraju meso.
Spremni smo za slaganje. Prvo u tavicu s poklopcem poslagati tortilje tako da polovica ostane za preklopiti, te u sredinu staviti još jednu tortilju. Na nju staviti pola naribanog sira, pripremljenu smjesu od povrća i mesa, te ostatak sira. U sredinu staviti tortilju i ostale preklopiti. Staviti na laganu vatru poklopljenu tavicu. Nakon 5 minuta provjeriti da li se zapekla tortilja, ako je onda ju uz pomoć tanjura okrenemo kako bi i s druge strane dobila zlatnu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice