Donosimo vam bazni recept za sočne brownieje s krem namazom, u ovom slučaju Nutellom. Naravno, vi možete upotrijebiti neki drugi namaz, dodati nasjeckane oraščiće, suho voće ili poslužiti uz sladoled. Sve ovisi o tome što volite (i što imate u smočnici).
Imajte na umu da brownies mogu tri do četiri dana stajati u hladnjaku u zatvorenoj posudi.
Sastojci:
70 g maslaca
100 g svijetlog smeđeg šećera
2 jaja (L)
2 žličice ekstrakta vanilije
350 g Nutelle
Prstohvat soli
100 g glatkog brašna
100 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a četvrtastu posudu obložite papirom za pečenje. Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaja, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i 300 g Nutelle. Na samom kraju drvenom žlicom umiješajte brašno i sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.
Prebacite smjesu u pripremljenu posudu, zagladite pa rasporedite ostatak Nutelle po vrhu. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike pola sata pa pričekajte da se brownieji u potpunosti ohlade prije rezanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice