Brownies su jedan od najjednostavnijih kolača, a mogu ih pripremiti i potpuni početnici. Ako ne volite čokoladnu verziju, za vas postoji svijetla verzija nazvana blondies. Amerikanci ih zovu congo kocke, a jednako su sočni kao brownies, a okus čokolade daju čokoladne kapljice koje se ne tope prilikom pečenja. Možete dodati i mljevene orahe za još bolji okus ovog prefinog kolača.

Recept za kongo kocke

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 415 g smeđeg šećera
  • 225 g maslaca
  • 3 jaja
  • 300 g čokoladne kapljice (chocolate chip)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
Recept za jednostavne kongo kocke
Shutterstock 

Priprema:

Izmiksajte omekšali maslac sobne temperature sa smeđim šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine, dodajte ekstrakt vanilije. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u smjesu.

Pecite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje oko 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva.

Ostavite kolač da se ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.