Došli ste kasno s posla i nemate volje kuhati? To je idealan moment za pripremu pohanog kruha.

Nikakvi dodaci nisu potrebni, ali malo pržene slanine nije naodmet. Salata od svježih krastavaca ili rajčice također je dobar izbor. Dobar tek!

Pohani kruh s parmezanom

Sastojci:

  • 1 jaje (L)
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • 1 žličica senfa
  • 3 žlice mlijeka
  • 2 kriške bijelog kruha
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Umutite jaje s parmezanom, senfom i mljevenom paprikom u dubokom tanjuru.
  2. Dobro umočite kruh s obje strane.
  3. Zagrijte malo ulja i maslaca u tavici.
  4. Pržite kruh po dvije minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite odmah!