Ako želite napraviti fantastičan doručak, onda su naš prijedlog gurmanske fritule sa slaninom i sirom. Jednostavne su za napraviti, a ne morate brinuti hoće li vam zagorjeti jer kad se ispeku s jedne strane same se preokrenu. Sastojke možete dodavati po želji, ali znamo da slanini i siru nitko ne može odoljeti.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 g svježeg sira (može feta sir)
- 250 g poriluka
- 50 g parmezana
- 100 g slanine
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 1 čep rakije
- 1 žličica šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Poriluk sitno nasjeckajte, popržite na malo ulja. Procijedite i pomiješajte s prosijanim brašnom i praškom za pecivo pa dodajte parmezan, svježi sir, sitno sjeckanu slaninu, rakiju i sol. Dobivenu smjesu prekrijte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač.
U drugoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer pa ulijte jogurt i dobro promiješajte. Dodajte smjesu iz hladnjaka, te obje smjese dobro izmiješajte.
Zagrijte ulje i rukama oblikujte okruglice pa ih pržite u ulju. Fritule se same okreću na drugu stranu kad je jedna pečena. Ocijedite na papirnatom ručniku da upije višak masnoće.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice