Tjestenina je jedna od najlakših namirnica za pripremu. Samo je ubacite u kipuću vodu, zagrijete umak od rajčice i prelijete tjesteninu i imate jeftin, brz i ukusan ručak ili večeru. A ako se odlučite na kuhanje umaka od rajčica, morat ćete koristiti više posuđa, a tijekom radnog tjedna vjerujemo da želite zaprljati što manje.

Međutim, tjesteninu s umakom od rajčica možete pripremiti u jednom loncu, piše TastingTable.com.

Skuhajte tjesteninu izravno u umaku i uštedite vrijeme i pranje suđa

Možda već znate da biste trebali koristiti škrobnu vodu za tjesteninu kako biste zgusnuli umak, ali možete učiniti korak dalje i skuhati tjesteninu izravno u umaku, kao što preporučuje Epicurious. Nema čekanja da voda zavri, nema potrebe za posebnim loncem ili cjedilom.

Kao dodatni bonus, America's Test Kitchen tvrdi da će kuhanje tjestenine u umaku dati više okusa tjestenini.

Lifehacker upozorava da je većina umaka u staklenkama pregusta za izravno kuhanje tjestenine, a nedostatak vode uzrokovat će nedovoljno kuhanu tjesteninu i pretjerano gust umak.

Najbolje je slijediti upute Marthe Stewart i upotrijebiti recept posebno osmišljen za jednu posudu ili umak u staklenki razrijediti s malo temeljca. Na ovaj način nećete samo napraviti najbolju tjesteninu ikad, nego i najbržu i najlakšu.

 Izvor: TastingTable