Poznato je da svaki dan treba što više u organizam unijeti voća i povrća. Svjedoci smo da živimo u vremenu u kojem je svo voće i povrće dostupno cijele godine. Kako biste izbjegli konzumaciju špricanog povrća i voća, najbolje je prehranu prilagoditi ovisno osezoni povrća u kojoj se nalazimo. Posljedice konzumacije takvih namirnica mogu imati velikih posljedica za naš organizam kao što je trovanje ili unošenje kancerogenih tvari.
No, kako prepoznati koje povrće je kemijski tretirano, a koje nije?
Ako krastavac ili rajčica u unutrašnjosti imaju žućkaste pruge ili žute dijelove po sredini možete sigurno znati da je to povrće špricano. Isto tako, ako vidite da je svo povrće istog oblika, bezokusno i da se sporo kvari radi se zasigurno o špricanom povrću.
Kako biste smanjili unos otrovnih tvari u organizam, zato što niste sigurno da li povrće koje jedete je špricano ili nije, preporučuje se da ga operete u toploj vodi u koju dodajte žlicu soda bikarbone.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice