Ovaj recept za pečenu ciklu jednostavan je za pripremu, a savršen je dodatak svakom glavnom jelu. Ako želite još više aromatizirati ovo jelo dodajte začine kao što su ružmarin ili timijan. Ukrasite vlascem i koricom limuna.
Sastojci:
- 8 cikla
- maslinovo ulje
- sok od pola limuna
- korica 1 limuna
- sol i papar
Priprema:
Ciklu ogulite i narežite, izrezanu ciklu stavite u zdjelu s maslinovim uljem, soli i paprom. U tepsiju obloženom papirom za pečenje stavite ciklu i stavite u pećnicu da se peče na 220 stupnjeva na 60 minuta. Izvadite i prije posluživanja stavite sok od pola limun i naribanu koricu. Pospite nasjeckani vlasac po cikli.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice