Za najmekanije dizano tijesto, dodajte mu neke od ovih sastojaka, no pazite da ne dodate previše jer tako možete pokvariti tijesto.
Kiselo vrhnje
Ako u tijesto dodate kiselo vrhnje ono će ga omekšati i pecivo će biti mekano i svježe danima nakon pečenja.
Ulje
Ulje ima isti učinak kao kiselo vrhnje, ali također daje tijestu ugodan okus i miris.
Shutterstock
Jaja
Dodavanjem jaja u tijesto ojačava se njegova struktura, a ona pomažu da unutrašnjost peciva ostane vlažna.
Jogurt
Jogurt ima isti učinak kao i kiselo vrhnje, što znači da će peciva biti mekana i svježa danima ako u tijesto dodate ovaj sastojak.
Izvor: Stvar Ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice