Svježe pečene kiflice i peciva kruna su domaće kuhinje, a ako želite zamijesiti mekano tijesto za najmekše pecivo koje traje dulje, dodajte škrob, griz i mlijeko u kvasac.

Mlijeko

Dizano tijesto će biti ukusnije ako kvasac izmrvite u mlijeko. No važno je zapamtiti da mlijeko ne smije biti vruće ili hladno, već toplo. Zahvaljujući mlijeku pecivo dobije lijepu i hrskavu koricu, a ako nemate jaja, kiflice i peciva možete premazati mlijekom prije nego ih stavite peći u pećnicu.

Škrob

Iskusni pekari znaju da ovaj proizvod može poboljšati strukturu tijesta i pomaže da tijesto bude prozračnije i lakše. Osim toga, takva peciva će dulje biti mekana. Škrob se može dodati izravno u brašno, a za standardnu ​​porciju tijesta bit će dovoljno 30 g.

Griz

Ovaj će sastojak osloboditi tijesto od viška vlage, što može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo jedna žlica. Inače, kolači ili peciva u koje se dodaje griz ostaju dulje svježi.