Tijesto od krumpira jako je ukusno, ali zašto ne biste dodali krumpir i u obično dizano tijesto? 

Sastojci:

550 g brašna
450 g krumpira
150 g šećera
1 jaje
150 ml jogurta
2 žličice suhog kvasca
1,5 žličica soli
1 šalica octa

Priprema:

Krumpir dobro operite, a zatim ga skuhajte s ljuskom. Ostavite da se ohladi. Zatim ga ogulite. Krumpir narežite pa dodajte malo maslaca i izgnječite ga u pire.

U pire krumpir dodajte kvasac, šećer, jaje, sol, ocat i ulijte jogurt. Sve dobro promiješajte, pa dodajte prosijano brašno. Zamijesite tijesto. Nauljite, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže sat vremena.

Od ovog tijesta možete raditi slana ili slatka peciva, oblikujte i napunite nadjevom. Samo premažite otopljenim maslacem prije pečenja.

  Izvor: StvarUkusa