Tijesto od krumpira jako je ukusno, ali zašto ne biste dodali krumpir i u obično dizano tijesto?
Sastojci:
550 g brašna
450 g krumpira
150 g šećera
1 jaje
150 ml jogurta
2 žličice suhog kvasca
1,5 žličica soli
1 šalica octa
Priprema:
Krumpir dobro operite, a zatim ga skuhajte s ljuskom. Ostavite da se ohladi. Zatim ga ogulite. Krumpir narežite pa dodajte malo maslaca i izgnječite ga u pire.
U pire krumpir dodajte kvasac, šećer, jaje, sol, ocat i ulijte jogurt. Sve dobro promiješajte, pa dodajte prosijano brašno. Zamijesite tijesto. Nauljite, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže sat vremena.
Od ovog tijesta možete raditi slana ili slatka peciva, oblikujte i napunite nadjevom. Samo premažite otopljenim maslacem prije pečenja.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice