Limunada će vam biti prva na listi ljetnih pića - ako dodate pikantni svježi đumbir! Započnite kuhanjem svježeg đumbira u mješavini vode i agavinog sirupa kako bi dobili preukusan sirup, a zatim ga koristite nekoliko dana za pripremu vrhunskih pića.

Samo da znate, sirup će dobro poslužiti i u pripremi različitih koktela.

Osvježavajuća limunada s đumbirom

Sastojci:

850 ml vode
120 ml agavinog sirupa
80 g narezanog đumbira
240 ml limunovog soka

Priprema:

U manjem loncu pomiješajte 120 ml vode, agavu i nasjeckani đumbir. Pustite da lagano kuha na srednjoj vatri. Nakon što provrije, kuhajte još 10 minuta pa maknite s vatre. U međuvremenu limunov sok stavite u vrč, a na vrh vrča stavite sitno cjedilo. Procijedite sirup od đumbira, a zatim limunadu dobro promiješajte. Stavite u hladnjak ili prelijte preko leda.

Po želji dodajte i listiće mente te pokoji komadić svježeg đumbira - za još snažniju aromu.