Limunada će vam biti prva na listi ljetnih pića - ako dodate pikantni svježi đumbir! Započnite kuhanjem svježeg đumbira u mješavini vode i agavinog sirupa kako bi dobili preukusan sirup, a zatim ga koristite nekoliko dana za pripremu vrhunskih pića.
Samo da znate, sirup će dobro poslužiti i u pripremi različitih koktela.
Osvježavajuća limunada s đumbirom
Sastojci:
850 ml vode
120 ml agavinog sirupa
80 g narezanog đumbira
240 ml limunovog soka
Priprema:
U manjem loncu pomiješajte 120 ml vode, agavu i nasjeckani đumbir. Pustite da lagano kuha na srednjoj vatri. Nakon što provrije, kuhajte još 10 minuta pa maknite s vatre. U međuvremenu limunov sok stavite u vrč, a na vrh vrča stavite sitno cjedilo. Procijedite sirup od đumbira, a zatim limunadu dobro promiješajte. Stavite u hladnjak ili prelijte preko leda.
Po želji dodajte i listiće mente te pokoji komadić svježeg đumbira - za još snažniju aromu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice