Ako ste planirali izvaditi roštilj i pripremiti meso i priloge za ekipu, najprije na zagrijanu rešetku "bacite" limun. Nekoliko minuta na grillu i malo šećera dat će limunadi posebnu aromu karamela i neodoljiv miris.
Imajte na umu da će pristojno poslužiti i dobro zagrijana te lagano nauljena grill tava.
Sastojci:
4 limuna
800 ml vode
1 žlica šećera
3 žlice zaslađivača po izboru
kockice leda
Priprema:
Limune operite, prerežite ih po dužini na pola pa ih s prerezane strane pospite s malo šećera. Rešetku roštilja lagano nauljite, a zatim limune položite tom zašećerenom stranom prema dolje. Ostavite ih na žaru sve dok se šećer ne karamelizira. Pričekajte nekoliko minuta da se ohlade, a zatim ih ocijedite, dodajte vodu i zasladite ih medom ili javorovim sirupom.
Prije posluživanja dodajte led, kriške svježeg limuna i listiće mente.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice