Ako ste planirali izvaditi roštilj i pripremiti meso i priloge za ekipu, najprije na zagrijanu rešetku "bacite" limun. Nekoliko minuta na grillu i malo šećera dat će limunadi posebnu aromu karamela i neodoljiv miris.

Imajte na umu da će pristojno poslužiti i dobro zagrijana te lagano nauljena grill tava.

Sastojci:
4 limuna
800 ml vode
1 žlica šećera
3 žlice zaslađivača po izboru
kockice leda

Priprema:
Limune operite, prerežite ih po dužini na pola pa ih s prerezane strane pospite s malo šećera. Rešetku roštilja lagano nauljite, a zatim limune položite tom zašećerenom stranom prema dolje. Ostavite ih na žaru sve dok se šećer ne karamelizira. Pričekajte nekoliko minuta da se ohlade, a zatim ih ocijedite, dodajte vodu i zasladite ih medom ili javorovim sirupom.

Prije posluživanja dodajte led, kriške svježeg limuna i listiće mente.