Kako pripremiti tikvicu na 10 različitih načina

Tikvica je definitivni ljetni hit ove godine, a mi vam donosimo ideje kako je pripremiti na 10 načina

Shutterstock

Tikvice su najpopularnije povrće ljeti zbog svoje svestrane pripreme koja je brza i jednostavna. Podrijtelom dolaze iz Italije, a veliki su izvor vitamina C i vlakanaTikvice mogu varirati u veličini od malih do velikih i bez obzira na veličinu, većina ima sličan, blag okus na koji utječe način pripreme. Bilo da se jedu sirove, dodane u salatu, lagano pečene na roštilju ili čak punjene, tikvice su ukusno i svestrano povrće koje je prepuno hranjivih tvari.

Shutterstock 

U tikvicama se može uživati ​​na toliko različitih načina, a tanka kožica i mekano meso čine ih pogodnim za kuhanje na pari, roštiljanje, pečenje, pečenje i pirjanje.

Tikvice su specifične po tome što se svaki njezin dio može iskoristit, od ploda do cvijeta

Najbrži način tikvica je zasigurno, ako ih operete i ogulite na salatu. U samo nekoliko minuta i začina dobit ćete ukusnu osvježavajuću salatu.

Shutterstock 

Drugi način pripreme svježih tikvica je ako ih ubacite u smoothie. Smoothie je lagani obrok, kombinirajte tikvice s jabukama i limunom te tako obogatite svoj organizam mnogim vitaminima i mineralima. 

Shutterstock 

Pržene tikvice su najčešći oblik pripreme tikvica, potrebno vam je brašno, jaje i krušne mrvice koji obložite oko tikvice i ubacite u tavu s vrućim uljem. 

Shutterstock 

 Ako ste više za zapečene tikvice kao grickalice, spremite tikvice u oblikučipsa. Narežite tikvice, začinite i posipajte u pećnicu nakon samo 15 minuta, dobit ćete ukusne hrskave grickalice iz pećnice. 

Ako više volite tikvice jesti u kremastoj verziji u umaku s tjesteninom, pripremite tjesteninu u umaku od tikvica i feta sira. Narežite i operite tikvicu i dok se tjestenina kuha prodinstajte tikvice u tavi na luku. Umjesto tjestenine, možete pripremiti špagete od tikvica za još zdraviju verziju ljetnog povrća. 

Shutterstock 

Definitivno najpopularniji način pripreme tikvica su uštipci od tikvica koje možete jest u bilo koje doba dana s dodacima po izboru. Naribajte tikvice i ubacite u smjesu. Uzimajte žlicom smjesu i ubacite u ulje u kojem će se stvoriti ove ukusne i sočne kuglice od tikvica.

Shutterstock 

Pizza je jedno od omiljenih jela mnogih koje je najpopularnije ljeti zbog jednostavne pripreme. Tikvice također možete ubaciti upizzukao dodatak, ali i kao bazu za podlogu.  Koji god način da odaberete sigurni smo da nećete pogriješiti.

Shutterstock