Punjene tikvice su jednostavno i brzo jelo, a možete ih puniti mljevenim mesom, piletinom ili povrćem. Mi smo danas za vas pronašli povrtnu verziju s topljenimsirom i začinskim biljem.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- sol i papar
- 100 ml mlijeka
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- 200 g topljenog sira
- začinsko bilje
Priprema:
Operite i očistite povrće. Prepolovite tikvice po dužini, izdubite ih i blanširajte. Paprike narežite na kockice, kao i izdubljeno meso tikvica. Luk i češnjak nasjeckajte.
Popirjajte luk, zatim dodajte češnjak i narezano povrće pa pirjajte još nekoliko minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Namastite vatroslavnu posudu, stavite tikvice i nadjenite ih povrćem. U zagrijanome mlijeku otopite sir, posolite, popaprite i prelijte preko tikvica. Pospite začinskim biljem i pecite oko 12 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice