Želite se riješiti kupovnih grickalica? Isprobajte recept za hrskave pržene tikvice, spremne za serviranje za samo 15 minuta.

Odmah ih možete poslužiti uz kečap ili majonezu. Ako pak imate malo vremena, pripremite umak od avokada i grčkog jogurta. Dobar tek!

Pržene tikvice

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 jaja (L)
  • 100 g glatkog brašna
  • sol, papar
  • 300 ml ulja (za prženje)

Priprema:

  1. Tikvice najprije operite pa ih narežite na kolutove debljine 1,5 cm.
  2. Rasporedite kolutove na papirnate ubruse pa ih pospite soli. Ostavite da odstoje 10-ak minuta kako bi ispustile višak tekućine.
  3. Za to vrijeme u jednoj posudi pripremite smjesu brašna, soli i svježe mljevenog papra. U drugoj posudi umutite dva jaja.
  4. Tikvice najprije umočite u brašno, zatim u jaja, pa još jednom u brašno.
  5. Pržite ih u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Izvadite ih na papirnate ubruse i poslužite ih čim ubrusi upiju višak ulja. Dobar tek!