Počela je sezona najpopularnijeg i jeftinog ljetnog povrća - tikvica. Pripremite ih na brz način kao uštipke pržene u vrućem ulju.
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 1 mladi luk
- malo ribanog sira
- sol, papar po želji
- malo praška za pecivo
- ulje
Priprema:
Tikvice naribajte i posolite i ocijedite. Nakon 10-ak minuta dobro ocijedite višak vode. Dodajte naribani luk, sir, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo papra. Sve dobro izmiješajte i tijesto uzimajte žlicom i pržite u vrućem ulju. Gotove uštipke stavite na salvete da se ocijedi višak ulja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice