Slatki kruh od tikvica je jednostavan i sočan desert u neodoljivoj kombinaciji sočnih i bogatih okusa. Ovaj desert savršen je za doručak ili laganu užinu uz kavu. Ako želite pojačati aromu deserta ubacite malo cimeta ili muškatnog oraščića.
Sastojci:
- 2 tikvice
- jaje
- 125 ml javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml ulje
- 60 ml mlijeko
- 190 g brašna
- 5 g soda bikarbone
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvice operite i naribajte, malo dodajte soli i nakon par minutaće pustiti vodu. Ocijedite ih i stavite u zdjelu. Ubacite jaje, javorov sirup, ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko. Uzmite pjenjaču i sve dobro promiješajte. U drugu zdjelu pomiješajte brašno sa sodom i soli. Potom postepeno suhe sastojke dodajte u smjesu od tikvica i umiješajte dok ne postane kompakna smjesa. Izlite u kalup za roladu ili kruh obložen papirom za pečenje, za dekolariciju na vrh stavite dvije trakice tikvica. Pecite oko 50 minuta, ali pri kraju isprobavajte je li gotovo čačkalicom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice