Zvijezda serije Moderna obitelj, glumac Jesse Tyler Ferguson veliki je ljubitelj hrane i s prijateljicom Julie Tanous piše gastro blog, a objavili su kuharicu recepata "Food Between Friends". Inspiraciju za recepte pronašli su u južnjačkoj i kalifornijskoj kuhinji, a tu su i njihova omiljena jela iz djetinjstva, modernizirana po njihovom ukusu.
Isprobajte čokoladni kolač od kukuruzne krupice s glazurom od mlaćenice koji podsjeća na djetinjstvo.
Recept za čokoladni kolač s kukuruznom krupicom
Sastojci:
- 1 šalica oštrog brašna
- ½ šalice sitno mljevene kukuruzne krupice
- ½ šalice kakao praha
- 1 i ¼ žličice sode bikarbone
- ¼ žličice soli 1
- ¼ šalice kristal šećera
- 1 i ¼ šalice mlaćenice
- 2/3 šalice biljnog ulja
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Za frosting:
- 1 šalica maslaca, na sobnoj temperaturi
- 3 i ½ šalice prosijanog šećera u prahu
- ½ šalice kakao praha
- 3 žlice mlaćenice
- ¼ žličice soli
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup veličine 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje. Promiješajte suhe sastojke. U drugoj zdjeli izmiješajte mlaćenicu, ulje, jaja i ekstrakt vanilije. Ulijte smjesu u zdjelu sa suhim sastojcima i promiješajte. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i pecite između 20 i 25 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha.
Za frosting kremasto izmiksajte maslac, minutu do dvije. Postupno dodajte šećer u prahu, kakao i sol - dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte mlaćenicu i ekstrakt vanilije, pojačajte brzinu miksera. Ako je previše kruto, dodajte još malo mlaćenice ili šećera u prahu da se frosting lakše namaže na kolač.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice