Danas donosimo recpet za domaće vafle koje su odličan izbor za sve koji nastoje izbjeći upotrebu bijelog šećera. Smjesa bi trebala biti dovoljno slatka ako upotrijebite zaista zrele banane, ali uvijek ih možete preliti i s malo meda.
Vafli s bananom i borovnicama
Sastojci:
130 g integralnog brašna
100 g zobenih pahuljica
1 žličica cimeta
2 žličice praška za pecivo
2 banane
2 jaja (M)
250 ml mlijeka
150 g borovnica
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli srednje veličine, a u blender stavite banane, jaja i mlijeko pa blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Tekuće sastojke dodajte suhima pa promiješajte drvenom kuhačom. Ubacite borovnica i još jednom lagano promiješajte.
Pripremite pekač za vafle, lagano ga nauljite i stavite na srednje jaku temperaturu. Stavite smjesu u pekač za vafle i pecite otprilike tri do pet minuta, ovisno o jačini pekača. Izvadite na tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese.
Uz vafle servirajte grčki jogurt i med pa ih navalite dok su još topli!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice