Danas donosimo recpet za domaće vafle koje su odličan izbor za sve koji nastoje izbjeći upotrebu bijelog šećera. Smjesa bi trebala biti dovoljno slatka ako upotrijebite zaista zrele banane, ali uvijek ih možete preliti i s malo meda. 

Vafli s bananom i borovnicama

Sastojci:

130 g integralnog brašna
100 g zobenih pahuljica
1 žličica cimeta
2 žličice praška za pecivo
2 banane
2 jaja (M)
250 ml mlijeka
150 g borovnica

recpet za domaće vafle
nataliya-melnychuk-uIccv6lmbg8-unsplash 

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli srednje veličine, a u blender stavite banane, jaja i mlijeko pa blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Tekuće sastojke dodajte suhima pa promiješajte drvenom kuhačom. Ubacite borovnica i još jednom lagano promiješajte. 

Pripremite pekač za vafle, lagano ga nauljite i stavite na srednje jaku temperaturu. Stavite smjesu u pekač za vafle i pecite otprilike tri do pet minuta, ovisno o jačini pekača. Izvadite na tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese.
Uz vafle servirajte grčki jogurt i med pa ih navalite dok su još topli!