Odličan dvoslojni kolač možete pripremiti i bez paljenja pećnice. Trebat će vam nekoliko dostupnih sastojaka, dobar blender i jedna četvrtasta dublja posuda, poput one u kojoj pečete brownies.

Prvi sloj ovog slasnog kolača čini kompaktna smjesa kikiriki maslaca i mljevenih keksa s maslacem, a drugi je samo čokolada rastopljena na pari. Postupak je jednostavan, oduzet će vam samo 10-ak minuta, ali imajte na umu da se kolač mora dobro ohladiti prije rezanja.

Kolač od kikiriki maslaca i čokolade

Sastojci:

150 g maslaca

200 g tamne čokolade

250 g keksa s maslacem

200 g smeđeg šećera

300 g maslaca od kikirikija

1 žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

Priprema:

Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a čokoladu na pari s prstohvatom soli. Keks i šećer usitnite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Četvrtasti kalup, poput onog za brownies, obložite papirom za pečenje. Prebacite smjesu žlicom i zagladite je, a potom je prelijte otopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na barem sat vremena prije rezanja i posluživanja.