Slastice od kokosa omiljene su u svako godišnje doba, u vrućim ljetnim danima kad su u kombinaciji sa sladoledom ili kao ledene kokos kocke, a nezaobilazan su desert u hladnim zimskim danima u kombinaciji s mlijekom, vrhnjem i bijelom ili mliječnom čokoladom. Predivno izgledaju i na blagdanskim stolovima, a najpopularniji desert s kokosom su rafaello kuglice. 

Domaće kokos kuglice nije teško napraviti, one se ne peku, a mogu se pripremiti i bez mlijeka u prahu. S ovim receptom za koji vam treba bijela čokolada, slatko vrhnje i kokos, imat će puniji bogatiji okus kokosa, a maslac se neće ni osjetiti.

Sastojci:

60 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
1 žlica maslaca
1/2 žličice ekstrakta vanilije
60 g kokosa
20 lješnjaka ili badema

Recept za rafaello kuglice bez mlijeka u prahu
Shutterstock 

Priprema:

Bijelu čokoladu s slatkim vrhnjem otopite na pari. Dodajte maslac i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka, a zatim maknite s vatre. Dodajte ekstrakt vanilije i naribanu koricu naranče. Zatim dodajte 30 g kokosa, sve promiješajte, pokrite prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Uzmite malo smjese, oblikujte kuglice i u sredinu stavite lješnjak ili badem i zatvorite. Uvaljajte u preostali kokos. Poslužite ili ostavite u hladnjaku do posluživanja.

Postupak pogledajte u videu: