Ako tražite desert koji spaja bogat okus badema i bijele čokolade, ovaj biskvitni kolač je savršen izbor. Ovaj kolač je izuzetno mekan, sočan i pun okusa, a istovremeno vrlo jednostavan za napraviti.
Idealna je slastica za posebne prigode ili kada jednostavno želite razveseliti svoje najmilije.
Sastojci:
- 75 g maslaca
- 300 g bijele čokolade
- 3 jaja
- 90 g šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 200 g brašna
- 100 g badema
- 100 g komadića bijele čokolade
- šećer u prahu
Pripreme:
Zagrijte pećnicu 175 stupnjeva. Papirom za pečenje obložite tepsiju 20x30 cm. Otopite maslac i nasjeckajte čokoladu u zdjeli otpornoj na toplinu postavljenoj iznad lonca s vrućom vodom. U zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i ekstrakt vanilije. Umiješajte otopljenu čokoladnu smjesu, a zatim umiješajte brašno. Umiješajte nasjeckane bademe i komadiće bijele čokolade. Smjesu prebacite u tepsiju i rasporedite ravnomjerno. Stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta. Ohladite u tepsiji, pa narežite na komade jednakih veličina. Ako preferirate slađe kolače, pospite šećera u prahu po vrhu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice