Mramorni kolač jednostavan je dvobojni biskvit od čokolade i vanilije, a priprema je toliko jednostavna da ga svatko može napraviti. 5 kolača koje svatko može pripremiti

Želite li da izgleda privlačnije, napravite ga u zebrastoj verziji.

Sastojci:

  • 60 g tamne čokolade
  • 200 g brašna
  • 1 ¼ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 75 g maslaca, omekšalog
  • 130 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja, sobne temperature
  • 160 ml mlijeka

Priprema:

Namastite i obložite dno okruglog kalupa za tortu. Čokoladu otopite na pari. U zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. 

U drugu zdjelu dodajte maslac, šećer i ulje. Tucite dok se dobro ne sjedini i postane kremasto. Zatim dodajte ekstrakt vanilije i jaja, dodajući 1 jaje odjednom. Nakon svakog dodavanja dobro promiješajte. Na kraju uz miješanje ulijte mlijeko.

Dodajte smjesu prosijanog brašna u 2 dodavanja, miješajući da se sjedini nakon svakog dodavanja. Odvojite pola tijesta u drugu zdjelu. U jednu smjesu dodajte prethodno otopljenu čokoladu i odmah umutite da se sve sjedini.

Žlicom stavite žlicu tijesta od vanilije u sredinu pripremljene posude. Zatim stavite 1 žlicu čokoladnog tijesta u sredinu vanilin tijesta. Ponavljajte dok ne završite. Lagano pomičite posudu kako bi se tijesto sleglo.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160ºC 50 minuta. Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite na rešetki prije rezanja.