Zgnječeni mladi krumpir jedan je od naših favorita! Krumpir najprije trebate skuhati u slanoj vodi, dobro ga začiniti i zgnječiti vilicom. Iznutra će ostati mekan, poput pirea, a izvana će biti savršeno hrskav.

Poslužite ga kao snack, uz domaći kečap ili umak od vrhnja, ali i kao prilog, uz odreske od svinjetine ili pečenu piletinu. Dobar tek!

Pečeni mladi krumpir

Sastojci:
500 g mladog krumpira
2 režnja češnjaka
1 žličica suhog ružmarina
1 žličica suhog timijana
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpire dobro operite pa ih skuhajte u slanoj vodi. Dobro ih ocijedite pa uklonite višak tekućine uz pomoć papirnatih ubrusa.
Krumpire prelijte s malo maslinovog ulja, pospite ih soli, paprom, ružmarinom i timijanom pa dodajte još i sitno nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte rukama i rasporedite krumpire po limu obloženom papirom za pečenje. Svaki krumpir lagano zgnječite vilicom. Pecite ih 20-ak minuta, dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite!