Obožavamo sve varijante crumblea, ali osobito ovu verziju s jagodama i bademima. Napravit ćete ga za tren, bez borbe s mikserom i prljavim posuđem.

Najukusniji je dok je još topao, poslužen s tučenim vrhnjem ili sladoledom. Izbor je vaš!

Crumble s jagodama

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 30 g mljevenih badema
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Sastojci za posip:
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 70 g hladnog maslaca
  • 100 g listića badema
  • 70 g smeđeg šećera

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Dublju keramičku posudu premažite maslacem.
  2. Jagode operite i narežite na polovine ili četvrtine, ovisno o tome koliko su velike.
  3. Pospite jagode šećerom, mljevenim bademima i prelijte ekstraktom vanilije pa sve dobro promiješajte.
  4. Rukama pomiješajte kockice hladnog maslaca i smjesu brašna i praška za pecivo. Kada dobijete mrvičastu smjesu, vilicom umiješajte listiće badema i smeđi šećer.
  5. Rasporedite posip po jagodama.
  6. Pecite otprilike pola sata, dok posip ne poprimi zlatnu boju.
  7. Pustite da crumble odstoji 10 minuta prije posluživanja. U slast!