Jetrica su zdrava, a ako volite pikantniji okus, isprobajte recept za piletinu u peri peri umaku. Peri-peri (piri-piri na portugalskom) odnosi se na afričku ljutupapričicu, ali i umak afričko-portugalskog porijekla. Ovaj sočan umak osmislili su portugalski moreplovci i istraživači u 15. stoljeću na području današnjeg Mozambika u Africi. Jako se dobro slaže s pečenom piletinom, a ovaj put donosimo vam recept za pileća jetrica. Ovo jelo je fino aromatično i kremasto, a odlično paše uz rižu ili tjesteninu.
Recept za peri-peri pileća jetrica
Sastojci:
400 g pileće jetrice
1 žličica mljevene crvene paprike
1 luk
1 žličica paste od rajčice
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žličica kurkume
1 žličica mljevene ljute papričice
limun
2-3 češnja češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
svježi korijander
malo kokosovog ulja ili maslaca
Priprema:
U dubljoj tavi otopite kokosovo ulje ili maslac pa dodajte sitno sjeckani luk. Kad omekša, dodajte tucanu papriku i nasjeckani češnjak. Promiješajte, a zatim dodajte pastu od rajčice. Zalijte s 2-3 žlice vode i uz stalno miješanje kuhajte dok ne zavrije. Zatim dodajte ostale začine poput mljevene slatke i ljute paprike te kurkume i dobro promiješajte. Nakon par minuta dodajte pileću jetricu koju ste prethodno očistili i nasjeckali. Promiješajte i pustite da se pileća jetrica prže nekoliko minuta. Nakon toga ulijte vrhnje za kuhanje i dinstajte pileća jetrica još nekoliko minuta. Prelijte s malo limunovog soka i pospite nasjeckanim korijanderom pa promiješajte.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice