Volite li pohanu piletinu, oduševit će vas ova vege zamjena. Pohane bukovače pripremaju se jednostavno, a toliko su hrskave i ukusne da nećete primijetiti da nema mesa.
Sastojci:
- 150 g bukovača
- 350 g glatkog brašna
- 1 ½ čajna žličica paprike u prahu
- 1 ½ čajna žličica češnjaka u prahu
- 1 ½ čajna žličica luka u prahu
- 1 žličica kurkume u prahu
- ¼ žličice papra
- 1 čajna žličica soli
- ulje za prženje
Priprema:
Obrišite bukovače vlažnim papirnatim ručnikom kako biste uklonili prljavštinu. Ulijte brašno i sve začine u veliku zdjelu i dobro promiješajte. U drugu zdjelu dodajte 80 g mješavine brašna sa 178 ml vode. Mijesite dok ne dobijete glatku konzistenciju tijesta.
Umočite svaku gljivu u mokru smjesu, a zatim u mješavinu brašna i ponovite dva puta pazeći da su gljive potpuno obložene brašnom.
Zagrijte ulje u loncu na jakoj vatri i pažljivo ubacite gljive u ulje, jednu po jednu u serijama. Nemojte pretrpavati lonac. Pustite ih da se prže nekoliko minuta dok ne porumene sa svih strana.
Izvadite i stavite na papirnate ubruse da se ocijede od ulja, a zatim stavite na rešetku za hlađenje. Poslužite s omiljenim umakom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice