Iako postoje gotovi mlinci koje možete kupiti i samo preliti vrućom juhom ili vodom, uvijek je bolje zamijesiti i ispeći domaće tijesto. Važno je zapamtiti da na 100 grama brašna ide 1 jaje, a rezultat su najmekši i sočni mlinci toliko ukusni da ćete ih poželjeti jesti svakog vikenda uz pečenku.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • mlaka voda po potrebi
mlinci.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

  • Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, razvaljajte na tanko i narežite komade po želji.
  • Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta pa ih okrenite i pecite još 10 minuta na drugoj strani.
  • Natrgajte ih i prelijte temeljcem ili vrućom vodom, pokrijte i ostavite da omekšaju.
  • Prelijte masnoćom od mesa, a za hrskaviji okus zapecite ih u pećnici s pečenim mesom.