Iako postoje gotovi mlinci koje možete kupiti i samo preliti vrućom juhom ili vodom, uvijek je bolje zamijesiti i ispeći domaće tijesto. Važno je zapamtiti da na 100 grama brašna ide 1 jaje, a rezultat su najmekši i sočni mlinci toliko ukusni da ćete ih poželjeti jesti svakog vikenda uz pečenku.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- prstohvat soli
- mlaka voda po potrebi
Shutterstock
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, razvaljajte na tanko i narežite komade po želji.
- Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta pa ih okrenite i pecite još 10 minuta na drugoj strani.
- Natrgajte ih i prelijte temeljcem ili vrućom vodom, pokrijte i ostavite da omekšaju.
- Prelijte masnoćom od mesa, a za hrskaviji okus zapecite ih u pećnici s pečenim mesom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice