Slavni kuhar Jamie Oliver pokazao je kako pripremiti savršen domaći pesto. Iako se originalan Genovese pesto priprema od pinjola, bosiljka, maslinovog ulja, tvrdog sira pecorino, češnjaka, možete neke od sastojaka zamijeniti onime što imate, primjerice lješnjacima, bademima i drugim začinima, metvicom, peršinom, majčinom dušicom.
Postoji stotinu, možda i tisuću recepata za ovaj slavni klasični namaz. Iako možete koristiti blender, najbolje je pripremati ga na starinski način - u mužaru.
Sastojci
- 1/2 češnja češnjaka
- 2 šake bosiljka (ali može i peršin, metvica, majčina dušica)
- 4-5 žlica maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g pinjola (ali može i badem, lješnjaci...)
- par kapi limunovog soka
Recept Jamieja Olivera za domaći pesto
15:12
Korak 1
Izgnječite
U mužaru izgnječite pinjole. Dodajte češnjak pa izbgnječite zajedno. Zatim dodajte bosiljak.
15:16
Korak 2
Ulijte ulje
Dodajte maslinovo ulje te par kapi limunovog soka.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice