Na popisu namirnica od kojih zaziremo još od djetinjstva nerijetko se nađe karfiol. Vjerujemo kako bi vas ovaj recept mogao nagnati na to da promijenite svoje mišljenje i date mu novu priliku. Recept za pečeni karfiol vrlo je jednostavan za pripremu i neće vam oduzeti previše vremena. Rekli bismo „win-win“ situacija.

Hrskavi karfiol iz pećnice

Sastojci:

karfiol
brašno
mljevena crvena paprika, sol
mlijeko
začini po želji

Priprema:

Očišćeni karfiol postavite u kipuću vodu na nekoliko minuta. U međuvremenu u zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, crvenu papriku te dodatne začine po želji. Ulijte šalicu mlijeka dok se smjesa ne dosegne željenu gustoću. Po potrebi dodajte još mlijeka.

Kuhani karfiol umiješajte u pripremljenu smjesu, pazeći da su sve strane dobro natopljene. Potom ga postavite na lim za pečenje te pecite pola sata na 200°C. I to je to!