Svi vole domaći kruh, peciva, kiflice ili slance, ali priprema dizanog tijesta traje prilično dugo, prvenstveno zbog čekanja tijesta da naraste. Isprobajte ovaj recept za tijesto uz koji nećete morati čekati sat vremena da naraste, jer na ovaj način bit će spremno za 5 do 10 minuta.
Sastojci:
4 šalice + 3 žlice brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
3 žlice ulja
2 šalice vode
25 g kvasca ili 11 g suhog kvasca
Priprema:
Pomiješajte 3 žlice brašna, šećer i sol pa dodajte ulje. Sve sastojke izmiješajte, prelijte šalicom kipuće vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite da se ohladi.
U šalici tople vode izmrvite kvasac i ostavite da se aktivira.
Zatim u ohlađeno tijesto ulijte aktivirani kvasac, pa dodajte preostalo brašno. Nauljite ruke i zamijesite tijesto. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice