• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Kako češnjak što dulje održati svježim? 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        07.02.2023 08:32
        07.02.2023 08:32
        0

        Donosimo nekoliko korisnih savjeta

         češnjak Izvor: Shutterstock

        Češnjak je, zapravo, prilično lako skladištiti, ali evo nekoliko korisnih uputa koje će mu produljiti svježinu! Kao prvo, kupite više češnjaka i držite ih zajedno, prekrivene svojim omotom. Tako će dulje ostati svježi, čak i do šest mjeseci! Portal marthastewart kaže da pametno češnjak vezati u snop ili u pletenice i objesiti negdje u kuhinji i onda po potrebi otkidati češnje koji trebaju za kuhanje.

        Ako pak ne želite da vam češnjak visi u kuhinji, stavite ga u neku posudu. Može poslužiti i papirnata ili mrežasta posuda, neka košara ili pak obična zdjela. Jedino nije dobra plastična vrećica jer je važno da je češnjak izložen kruženju suhog zraka što nije moguće u plastičnoj vrećici jer ona zadržava vlagu.

        Također, ako vam je već u posudi, odložite je na suho, tamno i hladno mjesto (a da nije podrum)jer vlaga ne odgovara češnjaku - omekša i osuši se. Dobar izbor je smočnica pa čak i ladica (ako ste, primjerice, češnjak stavili u papirnatu vrećicu). Dobro je i da češnjak nije blizu krumpira, luka i sličnog povrća jer oni ispuštaju plinove koji potiču klijanje češnjaka a i stvaranje plijesni.

        Ako ste pak krivo procijenili koliko vam je potrebno češnjaka za kuhanje te vam je ostalo nekoliko oguljenih češnjeva, najbolje ih je zamotati u plastiku ili staviti u zatvorenu vrećicu te staviti u hladnjak. Tamo mogu biti i do tjedan dana. Ako je pak riječ o narezanom češnjaku, prelijte ga uljem i stavite u hladnjak ali samo na dan dva maksimalno!

        A kad smo već kod hladnjaka, spomenimo i frizer. Češnjak se može narezati i staviti u posude za led s malo vode a onda se prilikom kuhanja kockica ubaci - ravno u tavu.

        Tagovi

        češnjak savjeti

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        otkrivamo tajnu

        | 24. Mar 2023.

        Znate li napraviti domaću majonezu?

        Domaća majoneza
        0

        kratki vodič

        | 03. Mar 2023.

        Smjesu za kekse možete zamrznuti. Evo kako...

        Zamrzavanje tijesta za kekse
        0

        tips&tricks

        | 27. Feb 2023.

        Znate li gdje i kako trebate čuvati kavu?

        Skladištenje kave u zrnu
        0

        vrijedi isprobati!

        | 23. Feb 2023.

        Kako napraviti odličan kruh za sendviče

        Bijeli kruh za sendviče
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

         jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

         hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

         avokado
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.