Maslac je nezaobilazan u kuhinji u pripremi kolača, ali i mnogih drugih jela. Kada ga trebate omekšati, a nemate puno vremena ili ste u žurbi, možete se poslužiti vrlo jednostavnim trikom.
Hladne i tvrde namirnice tek izvađene iz hladnjaka mogu otežati proces pripreme jela te ih uvijek treba pripremiti unaprijed, kako bi bile odgovarajuće temperature i konzistencije.
No, ako niste stigli to učiniti s maslacem, učinite sljedeće. Stavite na tanjur i poklopite čašom na vrhu, te sve zajedno stavite u zdjelu vruće vode!
Hladan maslac također možete narezati na komadiće i razvaljati između dva papira za pečenje.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice