Uz visoke cijene hrane, maslac spada u skuplje namirnice, a u posljednjih godina gotovo je postao luksuz. Iako ga u mnogim jelima mogu zamijeniti ulje i druge masti, mnoga jela imaju puno bolji okus s maslacem. Jeste li znali da ga jednostavno možete pripremiti sami i to od samo jedne namirnice?
Potrebno vam je samo punomasno slatko vrhnje i blender ili mikser i dobit ćete prirodan domaći maslac i mlaćenicu koju možete koristiti za druge recepte, samo je čuvajte u hladnjaku. Također kad pripremate domaći maslac možete u smjesu dodati i začine po želji.
Sastojci:
1,4 l slatkog vrhnja (punomasno)
Priprema:
Vrhnje miksajte dok se sva tekućina ne odvoji. Zatim čvrstu smjesu (maslac) izvadite iz posude i dobro procijedite rukama. Stavite u drugu zdjelu i prelijte ledenom vodom pa malo oblikujte rukama. Ponovno izvadite i procijedite pa zamotajte u prozirnu foliju, oblikujte po želji i ohladite u hladnjaku pola sata.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice