O Dubai čokoladi ne prestaje se pričati, čokolada s kremom od pistacija i kadaifom zaludjela je cijeli svijet. Najprije su društvene mreže bile preplavljene receptima za ovu hrskavu poslasticu, pa su se pojavile kupovne Dubai čokolade u trgovinama i društvene mreže pune su informacija gdje su najpovoljnije. 

Najveći hit adventskih i božićnih sajmova definitivno su bile slastice s Dubai čokoladom - takozvane Dubai fritule. Kako je počelo karnevalsko vrijeme, pojavio se recept za Dubai krafne. Najomiljenija karnevalska slastica punjena je kremom od pistacija i kadaifom.

Kako pripremiti Dubai čokoladukod kuće: Korak po korak upute u receptu za viralan desert

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna + malo za valjanje tijesta
  • 2 jaja
  • 1 kockica kvasca
  • 50 g šećera i 1 mala žlica za kvasac
  • 80 maslaca
  • 200 ml + 3 velike žlice za kvasac
  • 100 ml slatkog vrhnja za kuhanje
  • 4 velike žlice ruma
  • prstohvat soli
  • 1 l ulja za prženje
  • šećer u prahu za posipanje (količina po želji)

Za kremu:

  • 200 grama kadaifa
  • 200 grama namaza od pistacije
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

U toplo mlijeko staviti šećer, zatim izmrviti kvasac i promiješati. Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije. Kad se zapjeni, vrijeme je za pripremu tijesta.

U zdjelu stavite brašno, pa u njega dodajte kvasac. Zatim dodajte otopljeni maslac, slatko vrhnje sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli. Sve sastojke sjediniti mikserom.

Potom zdjelu prekrijte krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže sat vremena. Nakon dizanja tijesto istresite na pobrašnjenu površinu. Zatim gornji dio posuti brašnom.

Tijesto prebacite na radnu površinu i valjkom za tijesto rastanjite na debljinu od oko 1,5 centimetar. Uzmite čašu koja ima tanki rub i vadite krafne. Pustite ih da se dižu 30 minuta.

U dubljoj posudi zagrijte ulje, pa smanjite temperaturu na srednju. Pržite krafne nekoliko minuta s jedne, pa s druge strane dok ne dobiju lijepu žuto-zlatnu boju.

Kad su gotovi, stavite ih na salvetu.

Kadaif popržiti na malo maslaca, pa ga pomiješati s namazom od pistacija. Tim nadjevom punite ohlađene krafne. Uživajte u okusu koji će izazvati lavinu užitka pod vašim okusnim pupoljcima.

 Izvor: Glossy.espreso.co.rs