Kuhanje mnogima stvara velike muke, a mi smo pronašli za vas 5 odličnih trikova i savjeta koji će vam olakšati kuhanje.
1. Prokuhajte orahe
Kako bi si olakšali čišćenje oraha, samo ih stavite na 10 minuta u kipuću vodu i nakon toga moći ćete ih čistiti rukom.
2. Cjedilom naribajte maslac
Maslac se brzo topi, pa se najčešće nalazi u hladnjaku. Kako bi ga mogli koristiti dok je još hladan umjesto noža naribajte maslac cjedilom i u samo nekoliko trenutaka dobit ćete željenu količinu maslaca spremnog za mazat na kruh.
3. Zamrznite nasjeckani češnjak
Češnjak najčešće ostavlja neugodan miris na rukama, a čišćenje iziskuje više truda. Kako bi ubrzali proces, očistite dvije glavice češnjak. Ubacite očišćeni češnjak u blender. Nasjeckanog ga rasporedite u vrećicu za zamrzavanje i s tupim nožem utisnite oblik kocka. Zamrznite i trošite ovisno o tome kolika količina vam je potrebna prilikom idućeg kuhanja.
4. Brzo očistite papriku
Ako vam je paprika stvarala muke i niste znali kako ju najbrže očistite da uspijete izbjeći sve koštice, mi smo pronašli riješenje. Papriku okrente na suprotnu stranu od petilke uzdužno prerežite na tri dijela i samo odvojite dijelove od petiljki.
5. Svježe začine čuvajte u staklenci
Kako bi vam svježe začinsko bilje trajalo što duže, stavite ga u čašu vode koju stavite na poklopac staklenke i preokrenutu staklenku zatvorite. Bilje će puno duže biti svježe i dobro za korištenje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice