Ako na raspolaganju imate nekoliko domaćih limuna s ekstra mirisnom koricom, iskoristite ih za pripremu sočnih muffina. Ne štedite na korici i soku limuna, a u jednadžbu dodajte i nekoliko žlica maka. Muffini će biti podjednako ukusni, mirišljavi i reprezentativni.
Možete upotrijebiti standardni metalni kalup za muffine ili čvršće košarice, ali nemojte pretjerati pri punjenju jer će se brzo dignuti i iscuriti. U slast!
Muffini s makom i limunom
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
4 žlice maka
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
250 g jogurta
4 žlice ulja
1 žlica naribane korice limuna
80 ml soka od limuna
3 žlice šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalupe za muffine namastite i pobrašnite. Pomiješajte brašno, 150 g šećera, mak, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U posebnoj posudi lagano izmiksajte jaja, jogurt, ulje i koricu od limuna pa lagano umiješajte suhe sastojke. Ulijte tijesto u pripremljene kalupe za muffine. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Preostali šećer miješajte sa sokom od limuna dok se ne rastopi. Pečene muffine na nekoliko mjesta probodite čačkalicom i prelijte svaki žlicom zašećerenog soka od limuna. Ostavite ih u kalupu 10-ak minuta da se lagano ohlade pa izvadite iz kalupa.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice