Kako vam zvuče muffini s jagodama, marcipanom i listićima badema? Ako vas je pitanje zainteresiralo, obavezno isprobajte ovaj recept. Trebat će vam otprilike 40 minuta za pripremu, uključujući i pečenje, te osnovnih sastojaka koje već sigurno imate kod kuće.

Preporučujemo da jagode narežete na male komadiće kako ne bi potonule na samo dno kalupa. Ako pak želite muffine s većim komadima jagoda, obavezno ih uvaljajte u malo brašna.

Muffini s jagodama

Sastojci:
20 manjih jagoda
125 g omekšalog maslaca
125 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
250 g brašna
2 žlice listića badema
4 žlice mlijeka
70 g marcipana

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i očistite jagode te ih narežite na manje komadiće. U lim za pečenje poslažite papirnate košarice. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. U drugoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ih s mlijekom umiješajte u smjesu od jaja i maslaca. Umiješajte i naribani marcipan. Ulijte tijesto u košarice, u svaku stavite po nekoliko komadića jagoda, lagano ih utisnite u tijesto i pospite listićima badema. Lim s muffinima stavite na srednju rešetku u pećnici i pecite oko 25 minuta.