Bez obzira na to želite li nekoga impresionirati desertom ili ga pripremate za svoj gušt, mousse od jagoda i svježeg sira odgovor je na sve vaše želje. Brzo je gotov i možete ga pripremiti čak i ako nemate iskustva sa slasticama, ali bitno je da ga pustite da se dobro rashladi.

Nećete imati puno posla ni oko serviranja; dovoljno je da narežete nekoliko jagoda i dodate par listića mente. U slast!

Mousse od jagoda

Sastojci:
5 listića želatine
500 g jagoda
2 žumanjka
3 žlice šećera
250 g ocijeđenog svježeg sira
100 ml vrhnja za šlag
10 listića mente

Priprema:
Namočite želatinu u hladnu vodu. Oplahnite, posušite i očistite jagode te, ovisno o veličini, narežite ih na polovice pa ih ubacite u blender i napravite pire. Pjenasto izmiksajte žumanjke i šećer. Pire od jagoda prebacite na vatru, pričekajte da proključa pa maknite sa strane i umiješajte želatinu. Potom u pire postupno dodajte žumanjke sa šećerom, uz stalno miješanje, a potom i sir. Istucite šlag pa ga drvenom žlicom pažljivo umiješajte u kremu. Gotovi mousse prebacite u male posudice ili staklenke, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem tri sata. Poslužite dobro rashlađeno.