Ako imate zreli avokado, a zaista ga ne želite jesti u sendviču ili napraviti guacamole, dobro će vam doći ovaj recept za brownies. Gotovi su za tren, trebat će vam samo pola sata vremena, uključujući pečenje, i dobar blender.
Brownies možete čuvati do pet dana u hladnjaku ili do tri mjeseca u zamrzivaču. U slast!
Brownies s avokadom
Sastojci:
1 veliki avokado
2 jaja (M)
2 žličice ekstrakta vanilije
80 g javorovog sirupa
100 g mljevenih badema
80 g kakaa
2 žličice praška za pecivo
100 g tamne čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a četvrtastu posudu za pečenje obložite papirom. U blender ubacite avokado, jaja, javorov sirup i ekstrakt pa dobro izmiksajte. Pomiješajte sve suhe sastojke pa ih ubacite u blender i još kratko miksajte, dok se sastojci ne sjedine. Veći dio nasjeckane čokolade umiješajte u smjesu pa je prebacite u kalup i zagladite. Pospite ostatkom čokolade i pecite 25-30 minuta.
Pričekajte da se brownies u potpunosti ohlade pa ih narežite na 16 kocaka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice