Rolade su omiljene slastice na blagdanskim stolovima, ali one jednostavnije idealne su za desert vikendom. Na YouTube kanalu Lecker mit Sophie Mayer pronašli smo recept za kremastu čokoladnu roladu koja se priprema prilično jednostavno.
Sastojci
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
250 g krem sira
60 g šećera u prahu
4 jaja
120 g šećera
60 g brašna
35 g kukuruznog škroba
35 g kakaa
5 g praška za pecivo
Recept za čokoladnu roladu
Otopite
Čokoladu sitno nasjeckajte, pa je pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Kuhajte dok se sastojci dobro ne sjedine i čokolada ne otopi.
Izmiksajte krem sir
Krem sir izmiksajte sa šećerom u prahu pa dodajte 2/3 kreme iz prethodne točke i izmiksajte.
Izmiksajte bjelanjke
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa istucite bjelanjke sa prstohvatom soli. Postupno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvršću smjesu.
Dodajte žumanjke i brašno
Zatim dodati žumanjak i opet sve dobro izmiješati mikserom. Zatim dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom i sve lagano promiješati.
Pecite
Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 10 minuta.
Zarolajte
Zarolajte uz pomoć papira za pečenje i prekrijte krpom.
Namažite
Otvorite koru i rasporedite kremu. Ponovo zarolajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak da se stegne. Ukrasite roladu preostalom kremom i poslužite.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice