Rolade su omiljene slastice na blagdanskim stolovima, ali one jednostavnije idealne su za desert vikendom. Na YouTube kanalu Lecker mit Sophie Mayer pronašli smo recept za kremastu čokoladnu roladu koja se priprema prilično jednostavno.

Sastojci

200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
250 g krem ​​sira
60 g šećera u prahu
4 jaja
120 g šećera
60 g brašna
35 g kukuruznog škroba
35 g kakaa
5 g praška za pecivo

Recept za čokoladnu roladu

14:09
Korak 1

Otopite

Čokoladu sitno nasjeckajte, pa je pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Kuhajte dok se sastojci dobro ne sjedine i čokolada ne otopi.

14:11
Korak 2

Izmiksajte krem sir

Krem sir izmiksajte sa šećerom u prahu pa dodajte 2/3 kreme iz prethodne točke i izmiksajte.

Recept za kremastu čokoladnu roladu
Shutterstock 

14:12
Korak 3

Izmiksajte bjelanjke

Odvojite žumanjke i bjelanjke pa istucite bjelanjke sa prstohvatom soli. Postupno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvršću smjesu.

14:13
Korak 4

Dodajte žumanjke i brašno

Zatim dodati žumanjak i opet sve dobro izmiješati mikserom. Zatim dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom i sve lagano promiješati.

14:13
Korak 5

Pecite

Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 10 minuta.

14:13
Korak 6

Zarolajte

Zarolajte uz pomoć papira za pečenje i prekrijte krpom.

14:14
Korak 7

Namažite

Otvorite koru i  rasporedite kremu. Ponovo zarolajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak da se stegne. Ukrasite roladu preostalom kremom i poslužite.

Postupak pogledajte u videu: