Curd od naranče poslužit će kao namaz za doručak, ali i odličan nadjev za pite, lisnate jastučiće i torte. 

Kako bi bili sigurni u ispravnost curda, staklenke sterilizirajte u vreloj vodi ili u pećnici. Imajte na umu da može stajati do četiri tjedna u zatvorenoj staklenci, a jednom kad ga otvorite, čuvajte ga u hladnjaku i potrošite u roku od 10 dana.

Curd od naranče

Sastojci:

korica 2 naranče
150 ml soka od naranče
50 ml soka od limuna
100 g maslaca
200 g šećera
2 cijela jaja + 2 žumanjka

Priprema:

Pomiješajte koricu naranče, sok naranče i limuna, maslac i šećer u većoj posudi. U drugoj posudi zagrijte vodu do vrenja pa smanjite vatru i postavite posudu sa sastojcima da se kuhaju na pari. Povremeno promiješajte i pričekajte da se maslac otopi, ali pripazite da temperatura ne prijeđe 50 stupnjeva. U ovom će vam slučaju dobro doći kuhinjski termometar.

U drugoj posudi mutite jaja i dva dodatna žumanjka. Smjesu polako dodajte u posudu sa sastojcima koji se kuhaju na pari pa energično miješajte dok se sastojci ne povežu. Potom pustite da se curd kuha 10-ak minuta, uz povremeno miješanje. Znat ćete da je gotov kad bude sjajan, a temperatura dosegne otprilike 80 stupnjeva. Tada ga maknite s vatre i prelijte u sterilizirane staklenke. Uživajte!