Kolač sa sušenim brusnicama, šalica čaja, dobar film... Ako vam to zvuči primamljivo, isprobajte odmah ovaj odličan recept. Priprema i pečenje trajat će otprilike sat vremena, ali imajte na umu da bi se kolač trebao u potpunosti ohladiti prije rezanja jer će se u suprotnom mrviti.

Kolač možete čuvati dva dana u posudi s poklopcem, iako vjerujemo da će se pojesti još prve večeri. U slast!

Kruh sa suhim brusnicama

Sastojci:

250 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode
1 žlica narančine korice
Prstohvat soli
40 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
180 ml narančinog soka
100 g sušenih brusnica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za kruh obložite papirom za pečenje. U veću posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, sodom, soli i koricom naranče. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte jaje i miksajte sve dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Potom drvenom žlicom umiješajte suhe sastojke, a na kraju i brusnice.

Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i zagladite. Pecite 45-60 minuta, a ako primijetite da prebrzo poprima smeđu boju, prekrijte aluminijskom folijom. Provjerite čačkalicom je li kolač gotov pa ga izvadite i pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.