Ako ste ustali malo ranije i imate vremena za pripremu doručka, predlažemo da pripremite izvanredne palačinke s kolutovima ananasa.
Ove palačinke nećete ni morati premazati džemom, dovoljno je da ih samo malo pospete šećerom u prahu ili prelijete medom. Dobar izbor je, naravno, i javorov sirup. Dobar tek!
Palačinke s ananasom
Sastojci:
140 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Prstohvat soli
1 žlica šećera
120 ml mlijeka
1 jaje (M)
2 žlice rastopljenog maslaca
400 g ananasa iz konzerve
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Prelijte mlijekom i rastopljenim maslacem, promiješajte, dodajte jaje pa vilicom umutite u glatku smjese. Kolutove ananasa izvadite iz konzerve i ocijedite od viška tekućine.
Tavicu poprskajte s malo ulja pa dodajte dovoljno smjese za palačinke da promjer bude veći od koluta ananasa. Pustite da se peče 15-ak sekundi pa umetnite ananas. Preokrenite kad se ispeče donja strana pa još kratko pecite. Ponovite postupak s preostalim tijestom pa poslužite. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice