Za pripremu dobre rolade ne treba puno sastojaka ni vremena. Uz jaja i šećer, trebat će ti još samo kvalitetna tamna čokolada i kakao.
Priprema će potrajati 40-ak minuta, uključujući pečenje, što znači da ovu roladu bez problema možete napraviti i nakon povratka s posla. Ne trebate čekati vikend da bi se počastili nečim slatkim iz vlastite kuhinje. U slast!

Čokoladna rolada
Sastojci:
180 g tamne čokolade
6 jaja (M)
180 g šećera
2 žlice kakaa u prahu
300 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a manji lim (cca 25 x 35 cm) lagano premažite maslacem pa ga pažljivo obložite papirom za pečenje. Čokoladu rastopite na pari, bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kad se čokolada malo ohladi, umiješajte je u smjesu žumanjaka i šećera. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke i kakao pa premjestite tijesto na lim i zagladite ga. Pecite 20-ak minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju.
Dok se biskvit hladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Tijesto zatim prebacite na čisti papir za pečenje, prethodno posut s malo šećera u prahu. Lagano odlijepite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao pa ga s te strane premažite šlagom. Ostavite malo prostora uz rubove kako bi lakše i urednije zamotali roladu. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.