Za pripremu dobre rolade ne treba puno sastojaka ni vremena. Uz jaja i šećer, trebat će ti još samo kvalitetna tamna čokolada i kakao.
Priprema će potrajati 40-ak minuta, uključujući pečenje, što znači da ovu roladu bez problema možete napraviti i nakon povratka s posla. Ne trebate čekati vikend da bi se počastili nečim slatkim iz vlastite kuhinje. U slast!
Čokoladna rolada
Sastojci:
180 g tamne čokolade
6 jaja (M)
180 g šećera
2 žlice kakaa u prahu
300 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a manji lim (cca 25 x 35 cm) lagano premažite maslacem pa ga pažljivo obložite papirom za pečenje. Čokoladu rastopite na pari, bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kad se čokolada malo ohladi, umiješajte je u smjesu žumanjaka i šećera. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke i kakao pa premjestite tijesto na lim i zagladite ga. Pecite 20-ak minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju.
Dok se biskvit hladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Tijesto zatim prebacite na čisti papir za pečenje, prethodno posut s malo šećera u prahu. Lagano odlijepite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao pa ga s te strane premažite šlagom. Ostavite malo prostora uz rubove kako bi lakše i urednije zamotali roladu. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice