Pavlova torta je dokaz da se deserti ne moraju sastojati od mnogo komponenti da bi privukli pažnju. Kore od bjelanjaka, sloj tučenog vrhnja i svježe voće recept su za apsolutni uspjeh. 

U nastavku pogledajte recept za ovaj sjajni desert.

Sastojci:

8 bjelanjaka

500 g šećera u prahu

2 žlice octa.

Za fil:

600 ml slatkog vrhnja

2 kašike šećera u prahu

1 kašika ekstrakta vanilije

1 banana

300 g jagoda

150 g borovnica

150 g malina

1 limun.

Pravi recept za Pavlovu tortu
pixabay 

Priprema:

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a na pola mućenja dodajte šećer u prahu i ocat. Na 3 pergament papira nacrtati krugove promjera 20 cm i papire okrenuti naopako (iscrtani dio mora biti ispod).

Na naopako okrenutu tepsiju na kojoj cete se peci kore staviti papir i zlicom stavljati kore unutar kruga. Ispeći tri kore. Pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C svaki sat vremena. Nakon pečenja ostavite kore u pećnici da se ohlade jer će tada manje pucati.

Umutiti slatko vrhnje i dodati šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Limun prerežite i iz obje polovice iscijedite sok. Bananu nasjeckajte i umočite u limunov sok. Ocijedite jagode i narežite ih na ploške.

Također ocijedite maline i borovnice. Na ohlađenu koru stavite trećinu fila, po vanjskim rubovima rasporedite jagode, a unutra banane. Stavite novu koru i ponovite postupak s voćem. Treću koru obilato ukrasite preostalim voćem nakon šlaga. Ohladite tortu najmanje sat vremena prije posluživanja.