Jedno pakiranje kokosovog brašna i malo kondenziranog mlijeka dijele vas od vrhunskih kolačića. Smjesu ćete pripremiti za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica.
Dobra je vijest da ovi kolačići mogu u posudi na sobnoj temperaturi stajati čak sedam dana. Naravno, neće biti hrskavi izvana kao netom nakon pečenja, ali će okus i dalje biti više no dobar. U slast!
Kolačići od kokosa
Sastojci:
400 g kokosovog brašna
250 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
2 bjelanjka
Priprema:
Pomiješajte kokosovo brašno s kondenziranim mlijekom i ekstraktom vanilije. Od bjelanjaka i prstohvata soli napravite čvrst snijeg pa ga lagano pomiješajte s ostalim sastojcima. Oblikujte 12 kuglica i rasporedite ih po limu za pečenje obloženim papirom za pečenje. Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pustite da se kolačići u potpunosti ohlade, a potom ih prošarajte rastopljenom tamnom čokoladom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice