Jedno pakiranje kokosovog brašna i malo kondenziranog mlijeka dijele vas od vrhunskih kolačića. Smjesu ćete pripremiti za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica.

Dobra je vijest da ovi kolačići mogu u posudi na sobnoj temperaturi stajati čak sedam dana. Naravno, neće biti hrskavi izvana kao netom nakon pečenja, ali će okus i dalje biti više no dobar. U slast!

Kolačići od kokosa

Sastojci:
400 g kokosovog brašna
250 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
2 bjelanjka

Priprema:

Pomiješajte kokosovo brašno s kondenziranim mlijekom i ekstraktom vanilije. Od bjelanjaka i prstohvata soli napravite čvrst snijeg pa ga lagano pomiješajte s ostalim sastojcima. Oblikujte 12 kuglica i rasporedite ih po limu za pečenje obloženim papirom za pečenje. Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pustite da se kolačići u potpunosti ohlade, a potom ih prošarajte rastopljenom tamnom čokoladom.