Cijela priprema oduzet će vam manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Preporučujemo da vrući kruh prelijete šećernim sirupom kako bi bio sočniji. U slast!
Kolač s kokosom
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
120 ml ulja
200 g glatkog brašna
1/2 žličice sode
1/2 žličice praška za pecivo
120 ml mlaćenice
100 g kokosa
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i namastite kalup za kruh pa ga obložite papirom za pečenje. Izmiksajte jaja sa šećerom pahuljastu smjesu pa dodajte prstohvat soli, mlaćenicu i ulje. Potom umiješajte smjesu brašna, sode, praška za pecivo, a na kraju i kokos.
Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite kruh otprilike sat vremena. Ako primijetite da prebrzo poprima boju, kalup prekrijte aluminijskom folijom. Provjerite čačkalicom je li kruh pečen pa ga izvadite i, po želji, prelijte ga šećernim sirupom. Pričekajte da se ohladi prije rezanja!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice